Mærsk undgår skattestigning på olien

De fire aktionærer i Dansk Undergrund Consortium, som tæller A.P. Møller-Mærsk, slipper for at betale mere i skat af aktiviteterne i Nordsøen.

Regeringen har ifølge Børsen opgivet at hæve skatterne på udvinding af olie og gas i Nordsøen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen. Det betyder, at regeringens og Thor Möger Pedersens tidligere planer om øget beskatning er blevet skrinlagt. I stedet vil der blive sat fokus, på hvordan den danske statskasse kan få yderligere indtægter ved øget udvinding af olie i Nordsøen.

- Det er godt for både industrien og samfundsøkonomien at producere mest muligt olie og gas fra Nordsøen, og hvis der kan peges på incitamenter, som kan fremme yderligere investering i produktion, så lytter vi gerne, udtaler Anders Würtzen, direktør for public affairs i Mærsk, til Børsen.

En stor del af grunden til, at regeringen har lagt sine planer på hylden og fundet en mere samarbejdsvillig mine frem, skal findes i den aftale, der blev indgået mellem Mærsk og staten i 2003. Aftalen har vist sig ikke at være til at hugge eller stikke i juridisk, hvilket gør, at aftalen kun vil kunne genforhandles, hvis Mærsk selv ønsker det, hvilket koncernen ikke har planer om.