Mærsk underskriver hensigtserklæring på havneprojekt i Italien

A.P. Møller Mærsks havnedivision, APM Terminals, har underskrevet en hensigtserklæring med kinesiske Qingdao Port Group i forbindelse med det italienske havneprojekt Vado. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Foto: PATRIK STOLLARZ

Hverken vilkår eller hvor stor en investering, der er tale om, er offentliggjort. Meningen med hensigtserklæringen er at skabe et nyt joint venture for investeringen samt at kunne invitere andre potentielle partnere med ind i projektet.

APM Terminals Vado er en ny terminal i det nordlige Italien, og når den åbnes til januar 2018 vil den kunne håndtere både containere og flydende bulklast og være integreret operationelt med den eksisterende kapacitet på 275.000 årlige tyvefodscontainere (TEU), som APM Terminals overtog i august i år, oplyser APM Terminals.

Den italienske regering bidrager med 300 mio. euro til anlægsarbejde ved projektet, mens APM Terminals investerer 150 mio. euro i den nye terminal, som vil skabe 450 nye arbejdspladser.

Havnen i Qingdao, som ligger i Shandong-provinsen ved Det Gule Hav, er en af Kinas største havne i den nordlige del af landet. Qingdao er den syvende travleste containerhavn i verden og den femte travleste i Kina, og i 2014 kom der 16,6 millioner TEU gennem havnen.