Mærsk: Udskyder muligvis tidshorisont for salg af Drilling

. A.P. Møller-Mærsk vil muligvis fokusere på at sælge Maersk Drilling fra frem for at børsnotere selskabet, oplyser fem kilder med kendskab til sagen til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet kan det også betyde, at Mærsk udskyder tidshorisonten for at udskille Drilling-divisionen fra koncernen.

Et kommende salg af Maersk Drilling er en del af en strategi, som Mærsk-koncernen lancerede i 2016. Målet er at sortere energiselskaber fra og rette fokus mod logistik og transport.

Mærsk har tidligere oplyst, at arbejdet skal være afsluttet inden udgangen af 2018.

Mærsk afviser at kommentere rygterne, men oplyser over for Ritzau Finans, at koncernen fortsat arbejder efter målsætningen om at finde en løsning for de energirelaterede forretninger inden udgangen af i år.

Koncernen har ikke oplyst, hvilke løsninger der konkret kan blive tale om, men Mærsk-ledelsen har tidligere nævnt frasalg, joint ventures og børsnoteringer som de mest sandsynlige løsninger.

Maersk Drilling og Maersk Supply Service er de to selskaber, som stadig mangler at blive afhændet, mens koncernen tidligere har fundet en løsning for Maersk Tankers og Maersk Oil.

/ritzau/FINANS