Mærsk udnytter svage markeder til nye investeringer

Danmarks største virksomhed, Mærsk, udnytter nu svage markeder, der ikke foreløbig ser ud til at være i bedring, til investeringer for ganske fordelagtige priser.

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Investeringerne skal være med til at styrke gigantens markedsposition på sigt. Denne strategi imponerer flere analytikere, der ser på fremtiden med positive øjne for koncernen.

Det skriver Børsen.

- Det er lidt en balancegang både at skulle forsøge at skære forretningen til og samtidig investere mere i vækst for at stå stærkere i fremtiden. Kapitalmarkedsdagen efterlod det indtryk, at den balancegang mestrer man, siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank til Børsen.

Sydbank fastholder således sin købsanbefaling af Mærsk efter kapitalmarkedsdagen, der også fik den svenske storbank SEB til at hæve sin anbefaling til køb.

Frans Høyer, analytiker i Jyske Bank, blev, ifølge Børsen, på kapitalmarkedsdagen bekræftet i, at markederne i Europa og Asien står svagt. Dog ser han potentiale til organisk vækst.

- Hovedpunktet må være, at de melder ud, at de er klar til at tage markedsandele og udnytte de lave nybygningspriser til at vokse organisk og også lidt hurtigere end markedet, siger Frans Høyer til Børsen.