Maersk tvinges til ombygning af skibe for milliarder

Maersk Line tvinges til at investere stort i ombygningen af containerskibe, så de kan sejle med renere brændstof.

Maersk Lines nyeste skibe er meget energieffektive, men nye EU-regler kan tvinge rederiet til meget store investeringer for at gøre ældre skibe mere miljøvenlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROLAND MAGUNIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye miljøkrav fra EU, der træder i kraft i 2015, og som bliver fulgt op af globale krav efter 2020, kræver nemlig, at skibene kan sejle med netop renere brændstoffer eller rense udstødningen for svovl. Det skriver Børsen.

- Der er ingen tvivl om, at de kommende miljøkrav, både i EU og globalt, vil betyde mange milliarder dollar i ekstra omkostninger for industrien. For Maersk Line bliver der også tale om en milliardomkostning til ny teknologi, som kan retrofittes, altså installeres, på skibene, hvor det er relevant, siger Morten Engelstoft, som er driftsdirektør hos Maersk Line, til Børsen.

Overvejelserne i Maersk Line går på at installere såkaldte scrubbere på sine skibe, der kan rense røgen for svovl. Men rederiet ser også på helt nye brændstoftyper såsom gas og biobrændsel, fortæller Maersk Lines chef for Maersk Maritime Technology, Bo Cerup-Simonsen, over for avisen.