Mærsk: "Trussel" på skib fører til evakuering af havn i USA

Et skib fra Maersk Line, der er containerrederiet hos A.P. Møller-Mærsk, har onsdag været stærkt indblandet i evakueringen af en amerikansk havn på USA's østkyst.

Arkivfoto: Et containerskib fra Mærsk er blevet tilbageholdt i New York efter mistanke om »trussel omborg«. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL KOOREN

Det hænger sammen med, at der har været mistanke om en "trussel" ombord på skibet Maersk Memphis, skriver lokalmediet Live 5 News.

På grund af mistanken er skibet fra Maersk Line blevet fortøjet i en af terminalerne i havnen The Port of Charleston, der er blevet evakueret, mens myndigheder undersøger sagen.

Over for branchemediet Shippingwatch bekræfter Maersk Line, at der er identificeret en trussel, og at havnen er blevet evakueret. Rederiet samarbejder med myndighederne, men det er endnu for tidligt at konstatere, hvilken trussel der er tale om.

Torsdag morgen skriver havnen på sin Twitter-profil, at myndighederne fortsat er ved at undersøge truslen ombord på skibet fra Maersk Line.

Ifølge lokalmediet Live 5 News har der været forlydender om, at der kan være en såkaldt "dirty bomb" på Maersk Memphis. En "dirty bomb" er sammensat af konventionelle sprængstoffer og radioaktivt materiale.

Myndighederne har dog endnu ikke fundet radioaktive spor i forbindelse med sagen.

De første forlydender om en "dirty bomb" ombord på Maersk Memphis skal være kommet fra "konspirationsteoretikere" på Youtube, skriver The New York Times og tilføjer, at de derfor er blevet undersøgt med forsigtighed.

/ritzau/FINANS