Mærsk trækker sig fra Tyra-møde i sidste øjeblik

Forhandlingerne mellem A.P. Møller-Mærsk, Dansk Undergrunds Consortium, DUC, og den danske stat omkring det synkende Tyra-felt er endnu engang stødt på grund, efter at Mærsk og DUC trak sig fra et regeringsmøde halv time før start. Det skriver dagbladet Børsen.

Arkivfoto: Forhandlingerne mellem A.P. Møller-Mærsk, Dansk Undergrunds Consortium, DUC, og den danske stat omkring det synkende Tyra-felt er endnu engang stødt på grund, efter at Mærsk og DUC trak sig fra et regeringsmøde halv time før start. Det skriver dagbladet Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Phil Noble
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sene afbud skyldes angiveligt uenigheder omkring de skattebesparelser, som Mærsk er blevet lovet som led i planerne om en fuld genopbygning af det essentielle Tyra-felt.

»Nu kan den endelige aftale vise sig at være anderledes, men hvis vi taler lempelser i det niveau, så er det vitterligt ikke meget. Det ser ikke ud til at være noget, der rykker grundlæggende ved skattestrukturen i Nordsøen«, siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i Cepos, til Børsen.

Den foreløbige aftale lød på, at Mærsk og DUC ville få lempelser for 2,5 mia. kr. frem mod 2021.

Afbuddet sparker endnu engang Nordsø-forhandlingerne ud i fremtiden. Tidligere ventedes det, at en aftale ville være klar ved udgangen af 2016, og siden hen på tirsdagens regeringsmøde, men det er nu helt uklart, hvornår en aftale kan indgås, skriver Børsen.