Mærsk-topchef vil hente markedsandele og kunder på tre måneder

Maersk Lines driftsdirektør, Søren Toft, har givet sig selv tre måneder til at få selskabet på vækstkurs. Han vil sætte en stopper for kundeflugten, men uden rabat på prisen.

epa05967321 The container ship 'Edith Maersk' of the Maersk Line is moored at the Waltershof container terminal of port operator Eurogate in Hamburg, northern Germany, 16 May 2017. The port of Hamburg is the third biggest container port in Europe. EPA/FOCKE STRANGMANN Fold sammen
Læs mere
Foto: FOCKE STRANGMANN

Det skriver dagbladet Børsen.

Den stramme deadline kommer i kølvandet på et skuffende kvartalsregnskab, der bærer præg af både hackerangreb, tab af markedsandele og kunder.

»Vi har haft et rigtigt hårdt kvartal, og vi er ikke tilfredse med resultatet. Det arbejder vi på at få omgjort, og planen er, at vi allerede i fjerde kvartal kommer tilbage til normal markedsvækst og det niveau med kunder, vi var på i første og andet kvartal,« siger Søren Toft til dagbladet Børsen.

Topchefen vil dog ikke lokke kunderne med lavere priser. Derimod skal selskabet arbejde på sin pålidelighed.

»Det lyder troligt, men derfra og så til at sige, at der ikke bliver prispres, det er en anden ting,« lyder kommentaren fra aktieanalytiker i Jyske Bank Frans Høyer til avisen.

Verdens største containerrederi løftede omsætningen i tredje kvartal med 14 pct. Alligevel dykkede de transporterede mængder med 2,5 pct. sammenlignet med en global volumenvækst på 5 pct.

/ritzau/FINANS