Mærsk tilbageviser kinesiske beskyldninger

A.P. Møller-Mærsk vil gennemføre undersøgelse for at få afklaret, om der bør ændres på nogle af de forhold på containerfabrik i Kina, som kritiseres i rapport.

Læs mere
Fold sammen
Maersk Container Industri afviser i en pressemeddelelse den kritik af arbejdsforholdene på virksomhedens containerfabrik i Dongguan i Kina, som i går blev fremført i DR og i Politiken.

Samtidig bebuder A.P. Møller-Mærsk, at koncernen vil gennemføre en uvildig undersøgelse for at få konstateret, om der er grundlag for at ændre på nogle af forholdene på fabrikken.

- Hvis en sådan undersøgelse identificerer fejl og mangler i forhold til kinesisk lovgivning eller FN's arbejdstager-konventioner, vil disse naturligvis blive rettet omgående, hedder det i pressemeddelelsen.

Kritikken fremsættes af anonyme medarbejdere på fabrikken samt i en rapport fra menneskerettighedsorganisationen Globalization Monitor, der har hjemme i Hongkong.

Ifølge rapporten lider mange ansatte på fabrikken af høreskader og lungeproblemer som følge af højt støjniveau og store mængder støv.

Menneskeretseksperten Au Loong-You fra Globalization Monitor siger til Politiken Søndag, at forholdene for de ansatte er "meget ekstreme".

/ritzau/