Mærsk til SAS: Flyv os til Houston

Den danske rederi- og oliekoncern arbejder målrettet på at få åbnet en rute til oliebyen Houston.

Hvis det står til A.P. Møller - Mærsk, så bør SAS sætte langrutefly ind på en flyvning til Huston, Texas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis det står til A.P. Møller - Mærsk, så skal det skandinaviske flyselskab SAS ikke sætte sig på hænderne, når det på mandag åbner den direkte rute mellem København og San Francisco, Californien. Nej, SAS skal i stedet rubbe neglene og åbne en rute fra Skandinavien og den amerikanske olieby Houston, Texas.

En direkte rute står nemlig højt på Mærsks oliedivisions ønskeliste, skriver branchesitet Check-in.

A.P. Møller - Mærsk arbejder målrettet på at gøre ruten til virkelighed, og det ikke bare ved at slå på eget behov.

»Vi er i tæt, aktiv og positiv dialog med SAS og har været det i et stykke tid. I denne dialog er CPH Connected og Københavns Lufthavn også involveret. Der er ligeledes dialog med alle de store olieselskaber i Skandinavien,« siger Mette Christensen, Global Head of Travel and Related Activities i A. P. Møller - Mærsk, ifølge Check-in.

En direkte forbindelse mellem olieindustrien i Skandinavien og Texas skal bedre samarbejdsmulighederne virksomhederne imellem. Om forbindelsen så kommer til at udgå fra SAS' langdistancehub, København, eller en af Norges oliebyer som Stavanger eller Oslo, er ikke altafgørende i Mette Christensens optik.

»Vi er meget interesseret i at få en rute fortrinsvis fra CPH, men den kan jo slynges på flere forskellige måder. Vi har adskillige former for aktiviteter i Houston, som udvikler sig i positiv retning. Derudover er Houston et særdeles godt hub til især Mellem- men også Sydamerika. For os drejer det sig om rejsende både til og fra Houston,« siger hun ifølge branchesitet.

Houston huser USA 10. største lufthavn og er et trafikknudepunkt for SAS' Star Alliance-partner United Airlines.