Maersk Tankers bestiller ni skibe til 300 mio. dollar

Maersk Tankers har underskrevet en kontrakt koreanske Samsung Heavy Industries' værft i Kina om bygning af ni MR produkttankere med en kapacitet på 49,940 dwt.

Maersk Tankers har underskrevet en kontrakt koreanske Samsung Heavy Industries' værft i Kina om bygning af ni MR produkttankere med en kapacitet på 49,940 dwt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Maersk Tankers i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for denne ordre, som er endnu et skridt i retning af fornyelsen af Maersk Tankers flåde. Investeringen i skibene støtter vores Taking Lead strategi, hvor vi positionerer os i Produkttank-segmentet med omkostningseffektive eco skibe. Fornyelsen af vores flåde vil hjælpe os med at forblive konkurrencedygtige og opfylde vores kunders efterspørgsel, siger Claus Grønborg, VP og Head of Business Development i Maersk Tankers.

Kontrakten har en værdi af omkring 300 mio. dollar. Den blev underskrevet på Maersk Tankers kontor i København af Claus Grønborg og en repræsentant fra Samsungs kontor i London.

- Vi er meget glade for, at Maersk Tankers har valgt Samsung Heavy Industries i Ningbo til bygning og levering af 9 MR produkttankskibe med det nyeste eco-venlige design, siger repræsentanten fra Samsungs kontor i London.

De ni skibe bliver leveret til Maersk Tankers i løbet af 2017 og 2018.