Maersk Supply Service skærer 400 job og sælger 20 skibe

Maersk Supply Service, der er en del af "det femte ben" i det lyseblå konglomerat, sælger 20 af sine skibe og skærer dermed antallet af ansatte med 400.

Maersk Supply Service Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Maersk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en meddelelse torsdag formiddag.

Frasalget af skibene vil ske over de kommende 18 måneder og sker, fordi markedet er præget af mange oplægninger, begrænsede handelsmuligheder samt et globalt overudbud af forsyningsskibe på verdensplan, oplyser Maersk Supply Service.

De første ti af skibene ventes allerede at ryge ud af flåden i løbet af den resterende del af 2016, fortæller selskabet videre.

»En af Maersk Supply Services primære mål er at forsøge at genskabe udbud/efterspørgsel-balancen i offshore-forsyningsmarkedet. Derfor vil langt størstedelen af de frasolgte skibe blive genbrugt eller modificerede af deres nye ejere for at konkurrere uden for deres nuværende segment,« siger Jørn Madsen, der er administrerende direktør for Maersk Supply Service, i meddelelsen.

Maersk Supply Service sejler blandt andet med forsyninger til boreplatforme og udfører støtteopgaver omkring platformene.