Maersk Supply Service-chef smutter efter ti år

Efter ti år i spidsen for Maersk Supply Service, og 39 år i alt i A.P. Møller - Mærsk, søger Carsten Plougmann Andersen nye græsgange. Erstatningen hentes internt i Mærsk-gruppen.

Carsten Plougmann Andersens afløser er Jørn Madsen, som tiltræder 1. juni. Han har selv 25 års erfaring i det lyseblå konglomerat, hvoraf de sidste otte har været som driftsdirektør i Maersk Drilling.

Det fortæller Maersk Supply Service i en pressemeddelelse tirsdag.

Carsten Plougmann Andersen vil i en overgangsfase fungere som rådgiver for Morten Engelstoft, chef for APM Shipping Services, som Supply Service er en del af. Derefter vil han "forfølge nye muligheder uden for Maersk-gruppen", forlyder det.

- Carsten har i 39 år i forskellige stillinger bidraget væsentligt til Mærsk-gruppens succes, og jeg takker ham for hans årelange indsats og engagement til gruppen, siger Nils Smedegaard Andersen, topchef i A.P. Møller - Mærsk, i meddelelsen.

Stillingen som driftsdirektør i Maersk Drilling overtages af Angela Durkin, der hidtil har arbejdet i Baker Hughes. Senest har hun været vicedirektør for sundhed, sikkerhed og miljø, men hendes karriere har også et dansk islæt, da hun var landechef for Baker Hughes i Danmark tidligere.

- Angela kommer med rig erfaring fra Baker Hughes, og med hendes tekniske kompetencer og enorme internationale erfaring fra et olieserviceselskab i boreindustrien passer hun helt rigtigt til Maersk Drilling, udtaler hendes nye chef, Claus V. Hemmingsen.

Angela Durkin tiltræder 1. maj.