Mærsk søsætter nyt gigantskib

Elly Mærsk er navnet på det nyeste skib i serien af verdens største containerskibe, og mastodonten blev navngivet som nybygning nummer 208 på Odense Staalskibsværft i lørdags.

Elly Mærsk er det sjette af en serie på i alt otte containerskibe, der er døbt "Emma-klassen", fordi det første i serien hed Emma Mærsk efter skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers afdøde hustru. Skibene er næsten 400 meter lange og 56 meter brede.

Datteren Leise Mærsk Mc-Kinney Møller stod for navngivningen af skibet, der officielt har plads til 11.000 20-fods containere, men som ifølge eksperter har plads til endnu flere. Rederiet skjuler det den nøjagtige kapacitet af hensyn til konkurrenterne.

Med sin 14-cylindrede Wärtsilä RT-flex hovedmotor, der yder 110.000 HK, vil Elly Mærsk efter leveringen indgå i Maersk Lines verdensomspændende service og dermed sammen med de øvrige skibe medvirke til en global, konkurrencedygtig og fleksibel transport for Rederiets kunder.

Elly Mærsk vil være hjemmehørende i Svendborg og føres af kaptajn Poul Buchholz Hansen med Jan Niemann Kristensen som maskinchef.