Mærsk-søfolk får bedre mad

Højere budgetter til indkøb af råvarer og mad på Mærsk-skibe. Ekstra penge skal forhindre dårlig mad og fordærvede råvarer, som Berlingske tidligere har beskrevet. (Opdateret 17.43)

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lover bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen fra talerstolen i forbindelse med den årlige generalforsamling, der i år afholdes i Bella Center i København.

Topchefen medgiver, at det ikke er i orden, hvis maden ikke er i orden, og fastslår, at selskabet går meget op i medarbejdernes ve og vel.

Derfor er der blevet skruet op for madbudgettet - faktisk er der 14 procent mere at købe ind for i år sammenlignet med sidste år.

Læs også: Søfolk klager over maden på Mærsk-skibene

Se også: Delikatesserne fra Mærsk

Michael Pram Rasmussen opfordrer skibenes kokke til at melde ind, hvis de leverancer, de får, ikke er i orden, og han understreger, at der nu er flere leverandører at vælge imellem. Samtidig slår han fast, at rederiet hører til blandt den øverste fjerdel, når det gælder udgifterne til mad til besætningerne.

I februar afslørede Berlingske Business chokerende billeder af de råvarer, som dannede udgangspunkt for forplejningen på de lyseblå skibe.

De ansatte klagede i den forbindelse over omfattende sparerunder og nye stramme indkøbssystemer, som den direkte årsag til et styrtdyk i kvaliteten.