Mærsk skuffer i ny direktørs debutregnskab

A.P. Møller - Mærsk har aflagt kvartalsregnskab i twilight-zonen mellem den nye strategi og opsplitningen af selskabet. Regnskabet er med direktørens egne ord utilfredsstillende.

A.P. Møller - Mærsks adm. direktør, Søren Skou, har netop afleveret sit første kvartalsregnskab som styrmand for Danmarks største virksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er hårde tider for shipping og olie, og det afspejler sig tydeligt i det netop afleverede kvartalsregnskab for A.P. Møller - Mærsk.

Særligt selskabets shipping-del, der i overvejende grad består af Maersk Line og APM Terminals, trækker ned for den samlede koncern. Selskabet største forretningsben, Maersk Line, sejler med underskud for andet kvartal i træk og afspejler, at de vigtige fragtrater stadig ligger på et meget lavt niveau.

 

På gruppeniveau er der tilbagegang på hele linjen i forhold til tredje kvartal 2015, og selvom analytikerne havde ventet dette, så præsterer A.P. Møller - Mærsk-gruppen alligevel et regnskab, der formår at skuffe de allerede negative analytikere.

»Resultatet er ikke tilfredsstillende men er påvirket af lave priser,« siger den nyudnævnte topchef Søren Skou i en kommentar til regnskabet.

Estimater indsamlet af Ritzau Finans viser, at Danmarks største virksomhed rammer omkring 200 mio. dollar under analytikernes forventninger på bundlinjen før skat. Et lyspunkt i regnskabet er dog olieforretningen bestående af Maersk Oil og Maersk Drilling, der realiserer målet om at levere ti procents afkast på den investerede kapital.

Regnskabet kommer lidt over en måned efter, at A.P. Møller - Mærsk annoncerede, at man vil dele shipping- og energikonglomeratet i to dele. Søren Skou har varslet, at man vil komme med mere nyt om denne proces i december.