Mærsk-skibsreder presset ud

Skibsreder Thomas Thune Andersen forlader ufrivilligt A.P. Møller-Mærsk. Han presses til at forlade ledelsen af Mærsk olieforretning og har sagt nej til en anden post i koncernen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Der bliver stadig koldere på toppen af A.P. Møller-Mærsk. De seneste år er en stribe skibsredere blevet tvunget til at forlade ledelsen i Danmarks største virksomhed, torsdag blev skibsreder Thomas Thune Andersen gået, som den foreløbig seneste.

Ifølge Berlingske Business oplysninger har bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk ønsket en mere oliekyndig leder af Mærsk Olie og Gas, som får stadig større betydning i koncernen. Derfor blev Thomas Thune Andersen præsenteret for et tilbud om, at overtage et andet job i koncernen - et tilbud han har sagt nej til.

Derfor forlader Thomas Thune Andersen med øjeblikkelig virkning posten som øverste chef for Mærsk Olie og Gas, ligesom han helt forlader A.P. Møller-Mærsk - og dermed titlen af partner i A.P. Møller-Mærsk.

I stedet for Thomas Thune Andersen har koncernen udnævnt Jakob Thomasen, der senest har været chef for efterforskning og forretningsudvikling i Mærsk Olie og Gas, til ny leder af Mærsks Olie og Gasforretning. Jakob Thomasen bliver medlem af A.P. Møller-Mærsk Gruppens direktion, men han bliver ikke partner i firmaet A.P. Møller og får dermed ikke ret til at kalde sig skibsreder.