Mærsk skal betale 290 mio. kr. ekstra for Guatemala-havn

Mærsks havnegruppe, APM Terminals, har allerede betalt for at overtage Terminal de Contenedores Quetzal (TCQ) i Guatemala, men som følge af en bestikkelsessag må selskabet nu hoste op med yderligere 43,2 mio. dollar, svarende til knap 290 mio. kr.

Mærsks havnegruppe, APM Terminals, har allerede betalt for at overtage Terminal de Contenedores Quetzal (TCQ) i Guatemala, men som følge af en bestikkelsessag må selskabet nu hoste op med yderligere 43,2 mio. dollar, svarende til knap 290 mio. kr. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver branchemediet Shippingwatch.

Ekstrabeløbet kommer efter, at APM Terminals tidligere i år købte en række terminalaktiviteter, herunder TCQ, fra ejeren af det spanske Grup Maritim. Men rettighederne til at bygge og drive TCQ blev tilbage i 2012 sikret med ulovlige metoder, skriver Shippingwatch.

- Det har været meget ubehageligt for os at opleve, selv om vi ikke er en del af sagen, som fandt sted i 2012. Problemet for os er, at driften af havnen baserer sig på den oprindelige aftale, og den kan nu blive vurderet som ugyldig. Som TCQ's nye ejer har vi en moralsk forpligtelse. I bund og grund har vi to muligheder: At opgive det hele, eller at handle for at sikre driften af havnen, siger Susanne Marston, der er vicedirektør hos APM Terminals, til Shippingwatch.