Mærsk sikrer kontrakt til nyt boreskib

Maersk Drilling har sikret beskæftigelse til det nybyggede boreskib Maersk Voyager.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kontraktperioden er på tre et halvt år med mulighed for et års forlængelse.

Maersk Voyager er blevet hyret af Eni Ghana Exploration and Production, og kontrakten på 3,5 år ventes at indbringe 545 mio. dollar, oplyser Maersk Drilling.

Dermed er dagsraten på cirka 425.000 dollar. Til sammenligning har Maersk Drilling tidligere udlejet tilsvarende boreskibe for 560.000-625.000 dollar om dagen.

Claus V. Hemmingsen, topchef for Maersk Drilling udtrykker stor tilfredshed med kontrakten.

- Vestafrika har været et strategisk fokus for Maersk Drilling siden vi begav os ud på ekspansionen inden for dybvandsmarkedet, udtaler han i en pressemeddelelse.

Maersk Voyager er sidste fartøj i en serie på fire boreskibe til ultra dybt vand, som Maersk samlet set har investeret 2,6 mia. dollar i. De er bygget på Samsung-værftet i Sydkorea, og Voyager er netop ved at blive overleveret disse dage.

Det australske gas- og olieefterforskningsselskab Otto Energy har tidligere mandag oplyst, at selskabet har indgået en hensigtserklæring om en kontrakt på Voyagers søsterskib Venturer. Hvis den kontrakt bliver til virkelighed er samtlige af Maersk Drillings fire nybyggede dybvandsboreskibe beskæftiget. Den aldrende borerig Maersk Endurer er dog fortsat uden arbejde.