Mærsk-selskab svinger sparekniven

Maersk Supply Service, der er en del af den nye energidivision i A.P. Møller-Mærsk-gruppen, reducerer sin medarbejderstab på land med op til 25 pct.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser selskabet i en meddelelse mandag formiddag.

Reduceringen sker som følge af den fortsatte nedgang i markedet i offshore-industrien, der også har medført et frasalg i flåden.

»På trods af de omfattende omkostningsbesparelser gennem de seneste år, sætter den faldende efterspørgsel i offshore-industrien fortsat pres på indtjeningen, og i andet kvartal havde Maersk Supply Service et tab inklusive nedskrivninger på 106 mio. dollar. I august annoncerede Maersk Supply Service, at det sælger op til 20 skibe fra dets flåde og gør omkring 400 besætningsmedlemmer overflødige,« skriver Maersk Supply Service i meddelelsen.

I alt der tale om op til 65 stillinger til lands, der bliver berørt af den nye sparerunde.

»Vi er klar over, at meddelelsen er meget foruroligende for vores ansatte. Det er uheldigt, men nødvendigt for at sikre, at vores organisation reflekterer de nuværende markedsrealiteter. Vores toplinje er faldet med 40 pct. over de seneste to år, og som en konsekvens heraf har vi reduceret skibs- og besætningspuljen betydeligt. En tilpasning af vores organisation er nødvendig for at beskytte den langsigtede holdbarhed af vores forretning,« siger Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Supply Service, i meddelelsen.

/ritzau/FINANS