Mærsk-selskab skifter overraskende topdirektøren ud

Der bliver skiftet ud i toppen af det Mærsk-ejet selskab Damco. Topchef Hanne B. Sørensen forlader nu selskabet, og Klaus Rud Sejling bliver ny adm. direktør fra 1. oktober.

Maersk Lines kommercielle direktør Hanne B. Sørensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det A.P. Møller - Mærsk-ejet Damco skal have ny topchef.

En af de absolut mest magtfulde kvinder i Mærsk-hierakiet forlader nu koncernen. Det sker, da adm. direktør Hanne B. Sørensen ifølge en meddelelse fra Mærsk selv har valgt at forlade selskabet efter 22 år i koncernen.

Ny førstemand på broen i Damco bliver Klaus Rud Sejling, der kommer fra en stilling som direktør i Maersk Line.

»Klaus Rud Sejling har haft en imponerende karriere i Mærsk-koncernen og har haft en lang række af ledende stillinger i mange af vores forretningsområder,« siger koncerndirektør Søren Skou om den nye topchef i Damco.

Hanne B. Sørensen vil i følge A.P. Møller Mærsk blive i koncernen frem til den 14 oktober. Hun har siddet på topposten i Damco siden januar 2014, hvor hun kom fra en stilling som topchef i Maersk Tankers.

»Jeg er ærgerlig over, at Hanne har valgt at forlade Mærsk, men jeg respekterer hendes beslutning om at udforske nye muligheder,« siger Søren Skou i meddelelsen.

Damco er en logistik- og speditørvirksomhed, der hører ind under Mærsks femte mindre forretningsben, APM Shipping Services. Damco laver fragtløsninger for både luft- og søtransport.

Selskabet, som har rødder tilbage til 1905, blev rebrandet og fik i 2005 navnet Damco, efter Maersk Line fusionerede med P&O Nedlloyd. I 2009 blev A.P. Møller - Mærsks logistik­aktiviteter samlet, da det daværende Maersk Logistics og Damco blev lagt sammen. Damco rykkede i 2013 hovedkontoret til Holland.

Damco har været gennem flere svære år, der har budt på store underskud. Regnskabet for 2015 viste dog igen overskud. Damco har over 11.000 ansatte på mere end 300 kontorer i flere end 100 lande.