Mærsk scorer millioner på familiens guldkalv

Skibsmæglerfirmaet Maersk Broker spinder fortsat guld til Mærsk-familien. Selv i kriseåret 2009, hvor den børsnoterede virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, tabte 5,5 mia. kr., sendte Maersk Broker mange millioner videre direkte til Hr. Møllers private pengekasse.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mærsk-familiens private skibsmæglerfirma Maersk Broker lever fortsat op til sit prædikat som familiens guldkalv de senere år.

Til trods for det kollapsede shippingmarked kan selskabet også i 2009 sende millioner videre til Mærsk-familien, alt i mens mange andre store rederier heriblandt A.P. Møller-Mærsk tabte mange milliarder.

Samlet set tjente Maersk Broker således knap 156 mio. kr. på bundlinjen ud af en omsætning på 435 mio. kr. Af dem blev 66 mio. kr. udbetalt i udbytte til Mærsk-familien, der ejer selskabet.

Det udbytte skal ses i forhold til, at eksempelvis containerrederiet Maersk Line tabte over 11 mia. kr. i 2009, der har været et af de historisk værste år i shipping.

Årets udbytte i Maersk Broker kommer oven i de over 300 millioner kroner, som Mærsk-familien de senere år har været i stand til at trække ud af selskabet grundet de gode resultater.

Slipper tøjlerne

Ifølge regnskabet har Maersk Broker både opkøbt aktiviteter fra det svenske rederi Broström i juni sidste år, mens man også har opkøbt agency-aktiviteter fra den danske Wrist-koncern.

Alligevel venter koncernen et svært 2010, hvor resultatet forventes at blive en smule under 2009-niveau.

Det er Mærsk-datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er formand for Maersk Broker efter hendes far Mærsk McKinney Møller forlod formandsposten i selskabet tidligere på året som et led i det løbende generationsskifte som Danmarks mest kendte og beundrede erhvervsmand gennem længere tid har foretaget i sine private selskaber.