Mærsk-salg styrker usikkert kvartal for TK Development

Storsalg af en byggegrund til A.P. Møller-Mærsk styrker omsætningen i ejendomsudviklingsselskabet TK Development i regnskabsårets andet kvartal, hvor afvikling af aktiviteter på en række markeder giver anledning til usikkerhed.

Foto: Christian Liliendahl.
Læs mere
Fold sammen

I andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 realiserede selskabet en nettoomsætning på 127,4 mio. kr. godt hjulpet på vej af et storsalg til A.P. Møller-Mærsk. Det er en stigning fra andet kvartal sidste år, hvor nettoomsætningen landede på 71 mio. kr.

Til gengæld dykker resultatet af primær drift, EBIT, til et underskud på 5,7 mio. kr. mod et positivt resultat på 6,5 mio. kr. sidste år.

På bundlinjen er der fortsat et lille underskud på 0,5 kr. mod et underskud på 0,3 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

I regnskabsperioden har selskabet solgt et byggefelt på cirka 13.000 kvadratmeter til A.P. Møller-Mærsk. Salgsprisen udgør 97,5 mio. kr., og TK Developments ejerandel udgør 50 pct. Avancen fra salget indgår i resultatet for andet kvartal.

Det fremgår i regnskabet, at en række aktiviteter i Tyskland, Finland, Baltikum og Rusland er under afvikling. Det omfatter en investeringsejendom og to mindre grunde i Tyskland til en værdi af 103,9 mio. kr. og et retailparkprojekt i Baltikum til 96,2 mio. kr. Selskabet noterer, at afviklingen er forbundet med en vis risiko for, at det kan ske til en lavere værdi end den bogførte.

Det oplyses endvidere, at koncernens divisionsdirektør i Polen i 2006 blev sigtet og tiltalt for "uregelmæssigheder" i forbindelse med opnåelse af myndighedstilladelser til et polsk shoppingcenterprojekt. Direktøren blev i maj frikendt, men anklagemyndigheden har besluttet at anke dommen.

TK Development fastholder forventningerne til det forskudte regnskabsår 2015/16 om et resultat før skat af fortsættende aktiviteter på i niveauet 40 mio. kr.

- Der er forventninger om en moderat til pæn vækst og et moderat stigende privatforbrug på koncernens markeder, dog varierende i styrke fra land til land. Den stigende e-handel forventes i de kommende år at øge konkurrencen i detailhandelsbranchen, skriver ledelsen i regnskabet.

TK Development-aktien falder i fredagens handel 3,4 pct. til 8,65 kr.