Mærsk sagsøges for 72 mio. kr.

Den britiske varehuskæde Argos vil have erstatning af Mærsk for forhøjelse af transport af containere. Argos siger, at Mærsk tredoblede en aftalt pris.

Ifølge retsdokumenterne hævede Mærsk pludselig prisen fra 930 dollar til 2.730 dollar pr. container. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Varehuskæden Argos i Storbritannien har lagt sag an imod containerrederiet Mærsk med krav om erstatning på otte millioner pund, omkring 72 millioner kroner.

Den britiske avis The Independent skriver, at Argos beskylder Mærsk for at være løbet fra en aftale om transport af 5000 40 fodscontainere fra Det Fjerne Østen til Storbritannien i 2010 og andre 5000 i 2011.

Læs også: Smedegaard svømmer i penge

Ifølge avisens oplysninger har Mærsk ensidigt tredoblet fragtprisen.

Af retsdokumenter fremgår det, at Argos måtte finde alternative måder at få produkterne fragtet til Storbritannien og sikre garanti for, at der også var plads på skibene til containerne.

Independent skriver, at Argos i retsdokumenterne siger, at Mærsk den 15. januar i år meddelte, at selskabet ikke længere kan garantere, at der er plads på Mærsk-skibe til Argos' containere, hvis prisen som aftalt er 930 dollar per container. Derfor hæves raten til 2730 dollar per container.

Læs også: Maersk Line gennemfører rateforhøjelser

Den britiske avis citerer en erklæring, som Mærsk udsendte i januar, for at meddele, at handelsforholdene for rederierne, der sejler på Fjernøsten, lider under "uacceptable" rater, og at situationen i det lange løb ikke er bæredygtig.

- Rateforhøjelsen er nødvendig for at fortsætte med at drive vor tjeneste med det høje niveau af pålidelighed, som vore kunder forventer af Mærsk, hedder det.

Hverken Mærsk eller Argos vil ifølge avisen kommentere sagen