Mærsk sælger lille bid af Broström

Det Mærsk-ejede tankskibsrederi Broström er ved at skille sig af med en del af sin vesteuropæiske forretning. Koncernen afviser, at hele Broström er sat til salg.

Foto: Torben Åndahl
A.P. Møller - Mærsk er i processen med at skille sig af med en mindre del af tankskibrederiet Broström. Det skriver Shippingwatch.dk.

Det drejer sig om de allermindste tankskibe, der sejler i Vesteuropa, der vil blive skåret fra, hvis handlen går endeligt igennem. Frasalget svarer ifølge sitet til 1,7 procent af den investerede kapital i Maersk Tankers, som Broström officielt ligger under.

"Vi sælger 'small'-delen fra, som er en del af Broström Vesteruopa," siger i Maersk Tankers-topchefen Hanne B. Sørensen ifølge Shippingwatch.dk og tilføjer:

"Vi er i dialog med en potentiel køber, hvilket vi meldte ud til de ansatte for en uge siden, men vi har ikke fortalt det eksternt endnu, da kontrakten endnu ikke er underskrevet."

Det svenske shippingsite Sjöfarts Tidningen spekulerede torsdag i, at hele Broström er sat til salg. Det afviser A.P. Møller - Mærsks pressechef Michael Storgaard dog over for Berlingske.

"Det passer ikke. Det har ikke noget på sig," siger han.

Tankskibsrederiet Broström er stedet, hvor Mærsk McKinney-Møllers barnebarn Robert Mærsk Uggla først prøvede kræfter med at stå i spidsen for en virksomhed. Efterfølgende blev han forfremmet til at stå i spidsen for bjærgnings og slæbebådsdivisionen Svitzer.

A.P. Møller - Mærsk købte svenske Broström i 2008.