Mærsk sælger gasskibe for 7,7 milliarder kr.

A. P. Møller - Mærsk har solgt sit gastankrederi, Maersk LNG, til Teekay og Marubeni for 1,4 milliarder dollar - eller 7,7 milliarder danske kr.

Mærsk satte gastankrederiet til salg i maj, da Maersk LNG ikke har en tilstrækkelig størrelse til at have betydelig indflydelse på den samlede udvikling inden for LNG-segmentet, og da Maersk LNG  ikke er blandt de kerneforretningsområder, hvor A. P. Møller - Mærsk ønsker at investere.

Se også: Havets hersker fra Mærsk

“Teekay og Marubeni står sammen som en enestående ejerkreds for Maersk LNG, og vi er yderst tilfredse med, at vi kan overføre ejerskabet af Maersk LNG til respekterede og ansvarlige ejere med klare og stærke strategiske, langvarige interesser i LNG transportforretningen,” siger skibsreder Claus V. Hemmingsen, medlem af A.P. Møller - Mærsk Gruppens Executive Board og overordnet ansvarlig for Maersk LNG.

Se også: Mærsks anonyme giganter

Maersk LNG A/S ejer gennem datterselskaber seks store LNG-gastankskibe samt to skibe ejet gennem kommanditselskaber (26 pct. ejerandel). Aftalen omfatter alle disse skibe.

Se også: Så store er Mærsks containerkæmper

Salget  forventes ikke at få væsentlig betydning for A.P. Møller - Mærsk A/S’ resultat. Salget er betinget af bl.a. samtykke fra kunder og myndighedsgodkendelse og forventes gennemført i løbet af 4. kvartal 2011.