Mærsk-rivaler overgår forventninger og opjusterer

Tre af Maersk Lines japanske rivaler har tirsdag morgen aflagt regnskaber, hvoraf de to landede bedre end ventet og indeholdt opjusteringer, mens det sidste omvendt bød på en nedjustering.

Læs mere
Fold sammen

Mitsui OSK, der også er kendt som KOL, kom ud af sit forskudte andet kvartal, der dækker over juli, august og september, med et driftsoverskud på 10 mia. yen (560 mio. kr.), mens der var ventet et overskud på 8,28 mia. yen (470 mio. kr.) ifølge Bloomberg News - dog kun baseret på to analytikeres estimater.

Rederiet opjusterer forventningerne til regnskabsåret 2016/2017 og sigter nu efter et plus på driften på 20 mia. yen, hvor det tidligere havde sigtet efter et overskud på 18 mia. yen. På aktiemarkedet bliver det belønnet med en stigning på 2,7 pct.

Også rederiet Nippon Yusen (NYK) har opjusteret forventningerne til hele året, så det nu venter et driftsoverskud på 33 mia. yen, hvor det tidligere havde regnet med 21,5 mia. yen.

Der sker efter et andet kvartal, hvor driftsoverskuddet landede på 9,17 mia. yen, mens to analytikere regnet med et overskud på 5,71 mia. yen. Aktien stiger 3,2 pct.

Kawasaki Kisen, der går under navnet K-Line, har derimod nedjusteret forventningerne til regnskabsåret 2016/2017, så det nu sigter efter et driftsoverskud på 13 mia. yen, mens den tidligere forventning var 23 mia. yen.

I andet kvartal lød driftsoverskuddet på 2,37 mia. yen, hvor der var ventet et overskud på 6,41 mia. yen ifølge Bloomberg News - igen kun baseret på to analytikeres estimater. Aktien falder 3,4 pct. på børsen i Tokyo.

A.P. Møller-Mærsks regnskab for tredje kvartal bliver offentliggjort tirsdag den 7. november.

/ritzau/FINANS