Mærsk-rival overvejer bud på kriseramte Hanjins Stillehavs-aktiver

Det sydkoreanske rederi Hyundai Merchant Marine har tirsdag meddelt, at det måske vil fremlægge et indledende bud på konkurstruede Hanjin Shippings aktiver knyttet til ruterne mellem Asien til USA.

Hanjin shipping. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Reuters.

Hanjin Shipping er det første store rederi, der har været nødt til at bukke under for overkapaciteten og de lave fragtrater, der hersker i den globale containerindustri. Og i sidste uge kontaktede det kriseramte containerrederi en række rederier, herunder Maersk Line og Merchant Marine, med henblik på et salg af sine aktiver knyttet til ruterne mellem Asien til USA.

Salget er meget væsentligt i forhold til Hanjins udsigter til at betale sine kreditorer.

En talsmand fra Hyundai Merchant Marine har ifølge Reuters udtalt, at selv om rederiet overvejer et bud, så er der endnu ikke truffet en endelig beslutning herom.

Hanjin Shipping har ifølge Reuters sat fem containerskibe, ti oversøiske forretninger, arbejdsstyrke og logistiske systemer til salg.

Men potentialet for interessen i aktiverne er uklart, især for arbejdsstyrken og de logistiske systemer, idet de etablerede mulige interessenter allerede råder herover, skriver Reuters.