Mærsk-rival falder efter nedjustering og trækker Mærsk med ned

Tyske Hapag-Lloyd har en skidt dag på børsen, hvor en nedjustering får selskabets aktie til at dykke 8,6 pct. - hvilket er det største fald siden aktiens notering i november.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mærsk-rivalen venter nu en "klart faldende indtjening" før renter og skat i 2016, hvor forventningen tidligere lød på en lille vækst i EBIT. Hapag-Lloyd oplyste fra morgenstunden, at de mere pessimistiske forventninger kommer som følge af omkostningerne i forbindelse med fusionen med UASC, at fragtraterne fortsat er pressede samt stigende brændstofpriser.

De mere negative udsigter ser også ud til at få betydning for det danske konglomerat A.P. Møller-Mærsk, der har divisionen Maersk Line som en konkurrent til det tyske containerrederi.

- Hapag-Lloyds kommentarer om markedssituationen peger på, at selskabet er relativt bekymret omkring udviklingen. Det ser også ud til at smitte af på Mærsk, siger Kim Sejdelin, chefhandler i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Nyheden om de sænkede forventninger ser dermed også ud til at overskygge den endelige aftale om en fusion mellem Hapag-Lloyd og United Arab Shipping Company, der gør det tyske rederi til det femtestørste i containerbranchen.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie falder 1,5 pct. i eftermiddagens handel.