Mærsk reorganiserer i Maersk Line

A.P.Møller-Mærsk er gået i gang med en stor reorganisering af Maersk Line.

I en større omorganisering fjernes fire ud af syv Maersk Line-chefer fra ledelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Fire ud af syv Maersk Line-chefer fjernes fra ledelsen, der er under ledelse af skibsreder Eivind Kolding. Reorganiseringen blev meddelt i et brev mandag til ledende medarbejdere af Eivind Kolding. Brevet indrømmer ærligt, at der er problemer i forretningen. Det skriver Financial Times.

Kolding advarer i brevet om at containerforrentingen er blevet for bureaukratisk og tung og at hvis divisionen ikke vendes om, så vil den tabe sin ledende position på markedet til konkurrenterne "i en meget nær fremtid".

Samtidig strømlines Maersk Line, da flere dele udskilles fra divisionen og bliver selvstændige enheder. Der er tale om Maersk Logistics, trucking (lastbiler), ERS Railways, warehousing (lager) og container fremstilling og reparation, skriver Financial Times.

Grundlæggende ændringer

Det er nødvendigt at ændre den grundlæggende måde at tænke og operere på i Maersk Line. De ansatte er blevet frustrerede med bureaukratiet og de tunge processer. Kunderne er ikke tilfredse og de regnskabsmæssige resultater har været skuffende, fremgår det af brevet.

Eivind Kolding tilskriver den dårlige rentabilitet primært til, at Maersk Line ikke har kunnet vinde kontrakterne med de højeste marginer og dårlig omkostningsstyring, hedder det også i brevet ifølge Financial Times.

Ændringerne i containerforretningen er godkendt af bestyrelsen på et bestyrelsesmøde 28. november, og koncernchefen Nils Smedegaard-Andersen står helt bag udspillet.

A.P.Møller-Mærsk vil ikke kommentere interne dokumenter, men erkender, at Maersk Line revurderer sin strategi.

RB-Børsen