Mærsk regner med grønt EU-lys for Hamburg Süd-køb

Maersk Line regner med at få grønt lys til sit opkøb af rederirivalen Hamburg Süd, når EU-Kommissionen har færdigbehandlet sagen den 10. april. Det skriver det Mærsk-ejede containerrederi i en udtalelse onsdag.

Tidligere onsdag udskød EU's konkurrencemyndigheder sin afgørelse i sagen til den 10. april. Myndigheden, som ledes af Margrethe Vestager, skal tage stilling til, om en overtagelse vil forvride konkurrencesituationen på containermarkedet for meget.

Maersk Line har indsendt sine såkaldte "indrømmelser" i sagen - løfter, der skal forsikre EU om, at der ikke bliver problemer med konkurrencekraften på markedet. De forpligtelser vil dog første blive offentliggjort i forbindelse med en eventuel godkendelse.

Mærsk-rederiets overtagelse af den tyske konkurrent Hamburg Süd nåede et skridt tættere på i sidste uge, da rederiet underskrev en købsaftale med ejeren, Oetker Group. Købsaftalen er dog betinget af, at bestyrelserne i begge selskaber kan acceptere vilkårene.

Det er dog forventningen, at denne aftale falder på plads i løbet af andet kvartal, og herefter vil Mærsk offentliggøre yderligere detaljer om købet, som ventes at blive gennemført endeligt i slutningen af 2017, når alle relevante myndigheder har sagt god for planerne.

Nyheden om købet af Hamburg Süd blev offentliggjort i starten af december sidste år. Købsprisen er ikke blevet offentliggjort. Analytikere har gættet på en pris på 2-4 mia. dollar.

/ritzau/FINANS