Mærsk ramt af nyt forbud i Nordsøen

Både en platform og en produktionstanker har problemer med sikkerheden.

Bølgerne går højt for A.P. Møller-Mærsk i den britiske del af Nordsøen. Onsdag kunne Nyhedsbrevet 3F fortælle, at platformen Janice er blevet lukket af det britiske arbejdstilsyn på grund af massive problemer med sikkerheden. Men Janice er ikke det eneste sted, Maersk Oil har fået produktionsforbud af briterne.

I oliefeltet Dumbarton har arbejdstilsynet, Health and Safety Executive, ligeledes nedlagt produktionsforbud mod den flydende enhed, tankeren Global Producer III, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Pressemedarbejder Jennifer McGilvray fra HSE oplyser til Nyhedsbrevet 3F, at tilsynet gennemførte en undersøgelse som følge af et gasudslip fra tankeren. Undersøgelsen viste problemer med tankerens kontrolsystem. Det skabte blandt andet store udsving i presset i tankerens pumpesystem, forklarer Jennifer McGilvray.

Derfor udstedte tilsynet et produktionsforbud 9. november i år. Forbuddet gælder indtil en detaljeret undersøgelse af systemet er foretaget og fejlene rettet, oplyser Jennifer McGilvray.

- Det er korrekt, at HSE har nedlagt forbud. Men sagen er, at vi selv havde identificeret fejlen og lukket produktionen ned på enheden. Først herefter besøgte arbejdstilsynet enheden og gav os ret i vores observationer, siger Michael Engell-Jensen, direktør i Maersk Oil, til nyhedsbrevet.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F