Mærsk ramt af flere cyberangreb i efteråret

Hackere har siden sommerens store cyberangreb forsøgt ramme A.P. Møller-Mærsk igen, men indtil videre uden succes.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller-Mærsk er blevet forsøgt angrebet flere gange af hackere i løbet af efteråret.  Det fortæller finansdirektør Jakob Stausholm til Berlingske, efter at hackere i sommer gennemførte et massivt angreb på den danske virksomhed.

A.P. Møller-Mærsk har opgjort prisen for angrebet til mellem 1,6 til 1,9 mia. kr. Stausholm siger, at siden har hackere flere gange forsøgt at angribe den danske virksomhed, men indtil videre uden held.

»Statistikken siger, at en virksomhed, der offentligt erkender, at de er ramt af cyberangreb bliver ramt igen inden for tre måneder. Nu er det gået tre måneder, og vi har ikke været nede. Vi kan sige, at vi har et meget bedre værn en tidligere,« siger Stausholm.

Han fortæller, at der har været flere nye forsøg, men ingen har formået at bryde gennem den danske virksomheds værn.

»Der er hele tiden nogen som forsøger at ramme os, men der har siden ikke været nogen, som har haft succes med det,« siger Stausholm.

Angrebet, der fik navnet NotPetya, betød, at containerrederiet Maersk Line ikke kunne tage imod nye ordrer i flere dage, og at havnene i søsterselskabet APM Terminals i mange tilfælde var tvunget til at laste og lodse containere uden digitale hjælpemidler. De store omkostninger skyldes blandt andet, at Mærsk måtte bruge store summer på konsulenter og IT-eksperter og samtidig har tabt omsætning i perioden.

»Konjunkturerne er gunstige, og sandheden er, at vi kunne have vokset mere, hvis ikke vi var blevet ramt af det kriminelle cyberangreb i kvartalet,« siger finansdirektøren.

Trejde kvartal viste, at det centrale containermarked vokser med 5-6 pct. mod den tidligere forventet 2-4 pct. Mærsk-gruppens vigtigste forretningsben, Maersk Line, steg med 14 pct. i kvartalet og sidste års underskud i containerdelen blev vendt til overskud.