Mærsk overvejer at stoppe gasproduktion i Nordsøen

A.P. Møller - Mærsk overvejer at lukke næsten al produktion af gas i Nordsøen i 2018.

Tyra-feltet Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: A.P. Møller - Mærsk overvejer at lukke næsten al produktion af gas i den danske del af Nordsøen i 2018, hvis der ikke findes en økonomisk løsning for produktionen.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Sammen med vores partnere i DUC er vi ved at evaluere den langsigtede økonomiske bæredygtighed i at udnytte de eksisterende ressourcer, skrive chefen for Maersk Oil Denmark, Martin Rune Pedersen, i meddelelsen.

Der er tale om gasfelterne Tyra East og Tyra West. Infrastrukturen ved Tyra-felterne er ved at have udlevet deres levetid. Det blevet dyrere at hente gas op, fordi kalklaget omkring felterne har rykket sig, og samtidig er olieprisen faldet markant.

- Som del af evalueringen skal vi evaluere, under hvilke forudsætninger en genopbygningen af faciliteterne kan ske. Grundlaget for den beslutning skal være på plads i 2016 for at sikre produktion fra feltet, lyder det i meddelelsen.

Det er den ikke, og derfor har Maersk Oil varslet gasmarkedet og altså offentligheden om, at man vil lukke ned for aktiviteterne i 2018.

Mere end 90 procent af Danmarks gasproduktion går gennem Tyra, der ikke bare producerer, men også er central for produktionen af gas i Nordsøen.

Tyra bliver udvundet af DUC, der består af A.P. Møller - Mærsk, Shell, Nordsøfonden og Chevron.

/ritzau/