Mærsk-olienedskrivning betyder meget lidt langsigtet

Det kommer ikke til at få den store betydning på den lange bane, at Mærsk har været nødsaget til nedskrive 1,7 mia. dollar, svarende til 9,3 mia. kr., på sine olieaktiviteter i Brasilien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en analyse fra Nykredit, efter at det danske konglomerats datterselskab Maersk Oil tirsdag kom med meddelelsen om nedskrivningen i Brasilien.

- Nedskrivningen har ingen indvirkning på vores SOTP (model til at prisfastsætte en aktie, red.) af Maersk Oil, hvor vi netop korrigerer for ekstraordinære poster, ligesom nedskrivningen ikke har effekt på cash flowet og dermed ingen indflydelse på vores DCF-model (indkomstbaseret værdiansættelsesmodel, red.), vurderer finanshuset i en analyse og fortsætter:

- Vi udregner således fortsat en fair value på 15.000 kr. per aktie og anser investeringscasen - trods et lettere imagetab som følge af, at man må indrømme at have købt aktiver for dyrt - som intakt, hvorfor vi fastholder vores "outperform"-anbefaling.

Nykredit har dog ændret en smule i sine estimater for Mærsk-koncernen i indeværende regnskabsår. Det ordinære driftsresultat (EBIT) ventes at lande på 6937 mio. kr. mod tidligere 8628 mio. kr. svarende til en revidering på 19,6 pct. I 2014 venter Nykredit et nettoresultat op 5438 mio. kr. mod tidligere 6953 mio. kr. Omsætningen ventes derimod at være stort set uændret.

I regnskabsårene 2015 og 2016 er estimaterne for EBIT-resultatet justeret ned med henholdsvis 0,6 pct. og 0,4 pct., hvilket er med til at understrege bankens pointe om, at den 1,7 mia. dollar store nedskrivning ikke får den store betydning langsigtet.

- Vi har ændret vores estimater, så disse nu afspejler den store nedskrivning for 2014, som dog ingen effekt har for resultaterne for de kommende år.

- Omvendt har vi oprevideret vores underliggende resultatforventninger (eksklusive frasalg og ekstraordinære nedskrivninger) for hele A.P. Møller - Mærsk Gruppen, primært pga. fragtrateudviklingen indenfor containermarkedet og pga. nye transporttal, der tyder godt for de samlede transporterede mængder, hedder det i analysen fra Nykredit.