Mærsk olie-chef: Vi overvejer stadig opkøb

Kort før jul oplyste Mærsk, at der var indgået en aftale om opkøb af oliefelter i den Mexicanske Golf til næsten syv milliarder kr. Men den handel er nu gået i vasken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En handel til næsten syv milliarder kr. går nu i vasken for Mærsk Olie og Gas. Kort før jul oplyste A.P. Møller-Mærsk, at der var indgået en aftale med Devon Energy Production Company L.P. om køb af tre oliefelter i den Mexicanske Golf: Cascade, Jack og St. Malo.

En del af aftalen gik på, at samarbejdspartnerne skulle opgive deres forkøbsret, men det har de undladt at gøre i to af felterne, så der kun er Jack-feltet tilbage.

- Fra vores synspunkt er handlen, som den så ud, forandret væsentligt. Vi har nogle forskellige muligheder, som vi overvejer i øjeblikket, og det kan jeg ikke sige så meget om, men det er ikke afsluttet endnu. Vi havde selvfølgelig håbet, at det var gået anderledes, siger en utrolig kortfattet, CEO for Mærsk Olie og Gas, Jakob Bo Thomasen, da Business.dk fanger ham her til morgen.

Hvad betyder det for det sidste felt, Jack?

- Det er stadig en mulighed, at vi køber det felt, men hvordan det skal gøres overvejer vi og diskuterer med sælger. Men vi kommer naturligvis med en meddelelse, når der er truffet en afgørelse.

Hvad er tidshorisonten for det?

- Jeg vil gætte på, at det bliver indenfor et par uger.

Den  oprindelig handel vedrørte 50 pct. af rettighederne i Cascade-feltet og 25 pct. af rettighederne i hvert af de andre.