Maersk Oils omkostninger skal igen under lup

Dårligt nok er den nye chef for Maersk Oil tiltrådt, før oliekoncernen nu annoncerer er ny gennemgang af selskabets udgifter, så det bliver tilpasset den lave oliepris.

Maersk Oil skal igen kigge sine omkostninger igennem og mere end hinter til, at der vil komme fyringer i den forbindelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Det har været gråt i gråt for medarbejderne i Maersk Oil, siden olieprisen begyndte at falde i sommeren 2014. Kollegaer er blevet afskedigt i massevis, og nu har olieselskabet igen annonceret, at omkostningerne skal kigges efter.

Det er endnu ikke klart, om olieprisfaldet igen vil koste stillinger i Danmarks største olieselskab, men Maersk Oil skriver i sin pressemeddelelse, at man vil kigge på skalaen af sit hovedkvarters operationer.

Dette arbejde skal være færdiggjort ved udgangen af år 2016, men allerede om en måned kommer de første nyheder om den nye spareplan. Maersk Oils gruppen for teknologi og projekter vil blive reduceret, skriver selskabet, og disse ændringer vil blive annonceret i oktober.

»Vi er fuldt ud klar over, at denne udmelding vil skabe uro blandt vores ansatte. Ved at handle hurtigt håber vi på at kunne minimere usikkerheden,« siger Maersk Oils nyudnævnte chef Gretchen Watkins i pressemeddelesen.

Udmeldingen fra Maersk Oil kommer nøjagtigt en uge efter, at A.P. Møller - Mærsk-gruppen annoncerede opdelingen af konglomeratet i en transport- og energidel, hvor sidstnævnte på sigt skal skilles ud af Danmarks største virksomhed.

Det er som nævnt ikke første gang, at Maersk Oil har kigget sine omkostninger enddog meget grundigt igennem: For ikke engang ét år siden fyrede Maersk Oil 1.250 medarbejdere som følge af den lave oliepris.