Maersk Oil vil have flere licenser i Nordsøen

A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Maersk Oil, vil fortsat forsøge at skaffe licenser til at lede efter olie i Nordsøen og Norskehavet.

Det siger Morten Jeppesen, chef for Maersk Oil Norway, efter at selskabet tirsdag fik tildelt andele i to nye licenser.

- Disse to nye licenser er vigtige bidrag til Maersk Oils vækst i Norge. Vi arbejder derudover på at anskaffe andele i andre licenser i Nordsøen og Norskehavet, udtaler Morten Jeppesen i en pressemeddelelse.

Maersk Oil fik 25 pct. af licensen PL660 samt 60 pct. og operatørstatus i PL671, fortalte det norske olie- og energiministerium tirsdag. Det var en del af en runde, hvor 51 norske offshorelicenser blev fordelt ud mellem 40 olieselskaber.

PL660 grænser op til en britisk offshorelicens, som Maersk Oil i forvejen har en del af gennem sit britiske datterselskab. Begge licenser dækker over Edinburgh-prospektet, som Maersk Oil nu håber på et samarbejde om på tværs af den britisk-norske grænse.

Maersk Oil tager i forvejen del i en række licenser i såvel den norske, danske og britiske del af Nordsøen. Mest interessant er nok norske PL501, som dækker en del af det gigantiske Johan Sverdrup-oliefelt, der ventes at producere store mængder olie med start i 2018.

/ritzau/FINANS