Maersk Oil-topchef vil med i top-fem i Nordsøen

A.P Møller-Mærsks olieforretning, Maersk Oil, har ambitioner om at komme i top-fem i Nordsøen målt på produktion.

Foto: Asger Ladefoged.
Læs mere
Fold sammen

En niendeplads i Nordsøens olie og gas-superliga skal veksles til en plads i top fem. Det er den nye ambition for A.P Møller-Mærsks olieforretning, Maersk Oil, afslører direktør Jakob Thomasen onsdag.

- Det kræver noget udbygning, men vi har ret stor tillid til, at vi kan nå det med vores eksisterende portefølje over det næste årti, siger Jakob Thomasen ved en præsentation i Maersk Oils hovedkvarter på Esplanaden.

Fra i dag at producere lidt over 100.000 tønder olie og gas hver dag i felterne i Nordsøen, vil niveauet blive løftet op omkring 120.000 daglige tønder i starten af 2020'erne, forudser direktøren.

- Noget af den produktion, vi har i dag, vil falde, ligesom den gør for de andre producenter, så der er noget, der skal erstattes. Men vi kan se nu, at vi kan gøre det med den eksisterende portefølje, så vi både kompenserer og får lagt en stigning ind, uddyber Jakob Thomasen over for Ritzau Finans.

Det er især to store projekter, gasfeltet Culzean i Storbritannien og oliegiganten Johan Sverdrup i Norge, som giver anledning til lyseblå optimisme omkring turen op ad rangstigen.

- Med de større projekter er vi i en god position i forhold til de andre spillere. Det er klart, at en spiller som Statoil, som ejer 40 pct. af Johan Sverdrup, kan vi selvfølgelig ikke nå forbi. Så vi får svært ved at nå toppen med den nuværende portefølje, siger Jakob Thomasen, og tilføjer hurtigt:

- Men vi er også på udkig efter andre muligheder, uorganisk vækst, som kan få os yderligere fremad.