Maersk Oil starter konstruktion af platform til Culzean-projekt

A.P. Møller-Mærsks olie- og gasselskab, Maersk Oil, har påbegyndt konstruktionen af overdelen til den platform, der skal bruges til Culzean-gasprojektet i Nordsøen. Det skriver Maersk Oil i en pressemeddelelse.

A.P. Møller-Mærsks olie- og gasselskab, Maersk Oil, har påbegyndt konstruktionen af overdelen til den platform, der skal bruges til Culzean-gasprojektet i Nordsøen. Det skriver Maersk Oil i en pressemeddelelse. REUTERS/Bobby Yip/Files Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konstruktionen finder sted i Singapore, og når overdelen er færdigbygget, vil den blive sejlet til Nordsøen. Feltet ventes at være klar til gasproduktion i 2019 og fortsætte i mindst 13 år med en gennemsnitlig produktion på 60.000-90.000 tønder olieækvivalenter per dag.

Underdelen til platformen er allerede blevet bygget i Holland og står klar til at blive sejlet til Nordsøen.

»Det er en vigtig milepæl at begynde konstruktionen af overdelen. Når feltet begynder at producere i 2019, vil Culzean blive en nøglefaktor i Maersk Oils ambition om at høre til i top fem i Nordsøen i løbet af 2020'erne og ved maksimal produktion dække 5 pct. af den britiske gasefterspørgsel,« siger Jakob Thomasen, administrerende direktør i Maersk Oil, i pressemeddelelsen.

Culzean-projektet anslås at have en samlet værdi af 4,5 mia. dollar svarende til 29,5 mia. kr.