Maersk Oil skærer i alt 139 stillinger fra i dansk reorganisering

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Det bliver i alt 139 stillinger, der bliver skåret fra i den danske del af Maersk Oil i forbindelse med besparelser i årets første måneder. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse tirsdag.

Maersk Oil, der er olie- og gasdivisionen i A.P. Møller-Mærsk, lagde i starten af januar en spareplan på bordet, der betød flytning af flere funktioner fra København til Esbjerg samt nedskæringer på »op til 160« stillinger.

Den danske del af forretningen, der beskæftiger sig med felterne i Nordsøen, blev samlet i Esbjerg, mens hovedsædet for Maersk Oil fortsat ligger i København.

Den spareplan er endt med i alt 123 nedlagte stillinger, fortæller Maersk Oil tirsdag, mens en ny og sidste fase ventes at give yderligere 16 sløjfede jobs.

»Anden fase af reorganiseringen omfatter offshoreorganisationen og medfører blandt andet flytning af planlægnings- og administrative opgaver fra offshore til onshore,« skriver Maersk Oil i meddelelsen.

Samtidig skal der dog oprustes onshore i forbindelse med planerne om at genopbygge Tyra-feltet - en konsekvens af den nye skatteaftale, der blev lavet med regeringen tidligere på året.

Maersk Oil skal efter planen udskilles fra A.P. Møller-Mærsk i de kommende år, da koncernen vil fokusere på sine forretninger inden for shipping og logistik.

/ritzau/FINANS