Maersk Oil skærer hårdere end DONG

DONG gav i dag den første melding på, præcis hvor hårdt man regner med at spare i olie- og gasdivisionen, og det ligger en smule under Maersk Oils mål.

Jakob Thomasen, topchef for Maesk Oil, har meldt ud, at man vil reducere sine omkostninger med 20 pct. Det ligger over DONG Energys mål, hvor man regner med omkostningsreduktion på 15 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Olieprisfaldet gør ondt på alle selskaber i den enorme olie- og gassektor. De to største, danske spillere Maersk Oil og DONG har begge igangsat skrappe spareøvelser for at tilpasse sig den nye markedsvirkelighed, men præcis hvor dybt DONG har valgt at skære, har indtil i dag været uklart.

Men under en telekonference med investorer og analytikere i forbindelse med DONGs regnskab for tredjekvartal løftede topchef Henrik Poulsen for første gang sløret for, hvad man regner med at spare.

»Totalt, så vil vi sigte på omkostningsreduktioner i omegnen af plus-15 procent, når man sammenligner 2014 med 2016,« sagde Henrik Poulsen.

Dermed er DONGs spareøvelse mindre end Maersk Oils, hvor adm. direktør Jakob Thomasen har annonceret, at man vil skære 20 pct af sine omkostninger - seneste tydeliggjort i denne uges store fyringsrunde.

Man skal dog holde sig for øje, at der er store forskelle på Maersk Oil og DONG. A.P. Møllers olieben er væsentligt mere global end DONG, hvorimod sidstenævnte i højere grad end Maersk Oil er et gasproducerende selskab.

Besparelserne i DONG Energy var allerede ganske tydelige i dagens regnskab for årets første ni måneder, men de er langt fra ovre, fortalte Henrik Poulsen:

»Vi forstætter med at forfølge nye omkostningsreduktioner over de kommende kvartaler, og vi forventer at se yderligere reduktioner, som vi bevæger os ind i 2016. Ikke mindst i samarbejde med vores leverandør-base.«

DONG har igangsat en strategisk gennemgang af olie- og gasforretning, som forventes afsluttet i første halvår af 2016. Der var dog intet væsentligt nyt om denne proces i hverken regnskab eller telekonference.