Maersk Oil overvejer at lukke britisk olie-installation

De lave oliepriser får A.P. Møller-Mærsks oliedivision, Maersk Oil, til at søge tilladelse om at lukke produktionen i Janice-installationen i den britiske del af Nordsøen i et forsøg på at spare på omkostningerne.

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Tiltagene kan påvirke 200 arbejdspladser, oplyser Maersk Oil.

- Maersk Oil UK vil indgå i samtaler med olie- og gasmyndighederne for at søge om tilladelse til at slutte produktionen fra Janice-faciliteten i andet eller tredje kvartal af 2016. Til den tid vil den økonomiske genrejsning af installationen være maksimeret, skriver Maersk Oil i en meddelelse.

Samtidig vil Maersk Oils britiske afdeling indføre et nyt rotationsprincip med tre uger på arbejde og tre uger fri, fremgår det.

- Disse beslutninger reflekterer behovet for konstant at søge efter nye måder at blive mere sikker og effektiv som operatør. Den fortsatte sikre og pålidelige drift af vores britiske aktiver forbliver yderst vigtig for os, siger Gretchen Watkins, der er driftsdirektør hos Maersk Oil, i meddelelsen.

- Alle muligheder vil blive undersøgt gennem den britisk ledede konsultationsproces for at minimere effekten på arbejdspladser, men det er muligt, at omkring 200 job bliver påvirket. Det her er en meget foruroligende periode for vores kolleger, og selskabet vil tilbyde så meget støtte som muligt gennem denne proces, fortsætter driftsdirektøren.

De lave oliepriser har gennem de seneste mange måneder presset Maersk Oil hårdt, og derfor har selskabet indført en stribe tiltag for at spare på omkostningerne. I april annoncerede Maersk Oil eksempelvis en afskedigelse af 200 medarbejdere og et omkostningsprogram, der skal spare 20 pct. af de faste udgifter væk.

Det kraftige dyk i olieprisen får nu Maersk Oil til at reagere. Se med her: