Maersk Oil afventer stadig beslutning om vitalt oliefelt

Mens Maersk Oil er udfordret på indtjeningen, spidser beslutningen, om hvorvidt selskabet får lov til at fortsætte med at være operatør på Al Shaheen-oliefeltet i Qatar efter 2017, til.

Qatars udenrigsminister vil ikke kommentere på, hvornår landet træffer en beslutning om, hvem der efter 2017 skal operere i oliefeltet, men han lover Maersk Oil en fair behandling i en udbudsrunde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er endnu ikke en afklaring på plads, og dermed har Maersk Oil et trecifret milliardbeløb i potentielle indtægter over en lang årrække på spil i golfstaten.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Der hentes dagligt 300.000 tønder råolie fra oliefeltet, som Maersk Oil i knap 25 år har været operatør af. Selskabets operationer i netop dette oliefelt, tegner sig for knap halvdelen af indtægterne i virksomheden.

Qatars udenrigsminister vil ikke kommentere på, hvornår landet træffer en beslutning om, hvem der efter 2017 skal operere i oliefeltet, men han lover Maersk Oil en fair behandling i en udbudsrunde.

- Det eneste, jeg kan forsikre dem om, er, at Qatar Petroleum (statsejet olieselskab red.) har nedsat en komité, der ser på betingelserne i tenderen. Alt vil foregå på en transparent facon, der er i overensstemmelse med internationale standarder. Derfor vil alle få en fair chance, det kan jeg forsikre Dem om, siger Dr. Khlalid Bin Mohammed Al Attiyah ifølge avisen.