Mærsk: Nyt holdingselskab bliver selskabets strategiske arm

A.P. Møller Holding med Mærsk-arvingen Robert Mærsk Uggla som topchef, ser ud til at blive den strategiske arm for Mærsk-koncernen, ifølge flere iagttagere.

Foto: Phil Noble. Arkivfoto. A.P. Møller Holding med Mærsk-arvingen Robert Mærsk Uggla som topchef, ser ud til at blive den strategiske arm for Mærsk-koncernen, ifølge flere iagttagere. 
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen.

Det er stiftelsen af A.P. Møller Holdings nye investeringsselskab, der af flere iagttagere, kan ses som et tegn på, at holdingselskabet bliver det nye strategiske ståsted for Mærsk-koncernen.

»Den fede historie lige nu er APM Holding. Holding tegner jo til at skulle lave en meget større del af strategien, end det er blevet meldt ud, også i forhold til de eksisterende forretningsenheder,« siger Henrik Anker Olesen, der er administrerende direktør i analysehuset Transformation Partner, til Børsen.

Henrik Anker Olesen udtaler yderligere, at han forventer, at den fremtidige strategiske udvikling vil foregå i holdingselskabet, da Maersk Line og Maersk Oil hovedsageligt fokuserer på deres kerneforretninger.

Investeringsselskabet skal gennem en nyoprettet fond, A.P. Møller Capital, investere i infrastruktur i Afrika, og har allerede fået medinvestorer på projektet, heriblandt tre pensionsselskaber i Danmark, Lægernes Pension, PKA og Pensiondanmark.