Mærsk: Norsk boreselskab styrtdykker efter varsel om stort aktionærtab

Norske Seadrill, der ligesom Maersk Drilling udlejer boreskibe og borerigge, advarer tirsdag aktionærerne om, at de kan se frem til store tab på deres aktier. Også investorer, der sidder med obligationer udstedt af Seadrill, kan se frem til væsentlige tab.

Arkivfoto: Norske Seadrill, der ligesom Maersk Drilling udlejer boreskibe og borerigge, advarer tirsdag aktionærerne om, at de kan se frem til store tab på deres aktier. Også investorer, der sidder med obligationer udstedt af Seadrill, kan se frem til væsentlige tab. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en opdatering om boreselskabets arbejde med en restrukturering.

Seadrills bankforbindelser er gået ind på at forlænge en række vigtige frister, så ledelsen kan arbejde videre med restruktureringsplanerne indtil den 31. juli. Dermed er Seadrill sikret ekstra tre måneder til arbejdet med redningsplanen, der uden tvivl bliver dyr for aktionærer og også obligationsejere.

»Uden at der er indgået nogle aftaler, regner vi i øjeblikket med - baseret på tilbagemeldinger fra interessenter og investorer, der skal komme med nye penge - at restruktureringen vil kræve en nedskrivning eller konvertering af vores obligationer, såvel som nedskrivninger, tab eller væsentlig udvanding for vores andre interessenter,« skriver Seadrill.

På aktiemarkedet falder Seadrill med 40 pct. til 8,45 norske kr. på børsen i Oslo. Den samlede markedsværdi er dermed nede på 1,5 mia. norske kr.

Selskabet har ifølge Reuters en gæld på 14 mia. dollar - knap 100 mia. kr. - og advarede allerede i februar om, at økonomien er så anstrengt, at der er risiko for, at selskabet kan gå konkurs.

Selv som led i den nuværende plan vil det formentlig blive nødvendigt at ty til regler om betalingsstandsning (chapter 11), og det er under forberedelse, skriver Seadrill.

I alt forhandler Seadrill ifølge Reuters med mere end 40 banker, herunder Nordea og Danske Bank.