Mærsk-næstformand: 2018 var hårdt - godt på vej med transformation

Arkivfoto. Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Olieprisen og fragtraterne var med til at gøre 2018 til et udfordrende år for A.P. Møller-Mærsk, men samtidig bød sidste år også på fremgang med strategien om at blive en koncentreret transport- og logistikkoncern.

Sådan lyder det fra Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er næstformand i bestyrelsen hos A.P. Møller-Mærsk, på tirsdagens ordinære generalforsamling i selskabet.

»Det har været et hårdt år ratemæssigt og olieprismæssigt, men der har også været mange gode ting i forhold til vores transformation, og vi er kommet et godt stykke hen ad vejen. Jeg tror, at det vil give bonus længere fremme,« siger hun før generalforsamlingen og fortæller også, at aktiekursen nok skal ses med de langsigtede briller på.

»Jeg vil sige, at det er lidt langsigtet. Jeg er tålmodig. Vi er kommet godt på vej. Vi har fundet individuelle løsninger til de forskellige energiselskaber,« siger hun.

Tirsdag fortæller hun også, at hun har forståelse for, at nogle aktionærer kan være skuffede over, at de endnu ikke helt kan se det klare lys for enden af tunnellen. Hun ville også selv hellere have set en anden udvikling sidste år.

»Men verden er nu en gang, som den er. Der har været mange tiltag i Mærsk, og jeg tror stærkt på, at der bliver en forbedring,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

I september 2016 gav ledelsen sig selv i første omgang en tidshorisont på to år til at finde løsninger for de fire energidivisioner, og siden er Maersk Oil blevet solgt til Total, Maersk Tankers er afhændet til Mærsks holdingselskab, A.P. Møller Holding, mens det i august blev offentliggjort, at Maersk Drilling skal børsnoteres som et selvstændigt selskab.

Hvis planen bliver godkendt på tirsdagens generalforsamling, vil første handelsdag for borerigselskabet blive torsdag den 4. april, og på børsen vil selskabet gå under navnet The Drilling Company of 1972.

»Jeg tror, at det er en positiv ting for Maersk Drilling. At få en fokuseret bestyrelse med specialistviden og at få lov til at stå på egne ben,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

/ritzau/FINANS