Mærsk mister endnu en central finanschef

A.P. Møller – Mærsk mister igen en af koncernens centrale finansfolk efter en pludselig opsigelse.

(ARKIV) Containerskib fra Mærsk, Maersk Line, den 11. december 2012.  (Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansdirektøren for Maersk Line, franskmanden Pierre Danet, har valgt at opsige sin stilling. Det sker få måneder efter finansdirektøren for A.P. Møller – Mærsk pludselig forlod sin stilling på et kritisk tidspunkt for virksomheden, der står midt i en omfattende transformation.

»Pierre Danet er ikke stoppet endnu, men jeg bekræfter, at han stopper,« siger Søren Skou, topchef for A.P. Møller – Mærsk, til Berlingske.

Pierre Danet har været finansdirektør for Maersk Line, det største selskab i A.P. Møller – Mærsk, siden juli 2015. Før han kom til Mærsk, arbejdede han blandt andet i Procter & Gamble og Hewlett-Packard.

Årsagen til, at Pierres Danet stopper, er uklar, men Søren Skou nedtoner betydningen af franskmandens farvel

»Der er 6.500 ansatte i vores finansorganisation, og der er altid nogen, som er på vej ind eller på vej ud,« siger Søren Skou.

Hans farvel kommer, efter Jakob Stausholm pludselig stoppede i marts som følge af ændringer af ledelsen i virksomheden. Der er ikke fundet nogen afløser til at overtage den centrale post i A.P. Mærsk.

»Jeg forventer, at vi snart kan udnævne en ny finansdirektør,« siger Søren Skou uden at præcisere tidspunktet yderligere.

A.P. Møller – Mærsk står midt i store, strategiske omvæltninger. Her er alle energiselskaber enten solgt eller skal sælges. I stedet er målet at skabe en effektiv digital virksomhed baseret på transportforretningen.

Maersk Line har de senere år været gennem en omtumlet tid. Containerbranchen har de senere år været presset af for mange skibe og pressede fragtrater. Samtidig blev rederiet ramt hårdt sidste sommer af et hackerangreb, som i flere dagene hæmmede forretningen voldsomt.

Torsdag fremlagde A.P. Møller – Mærsk et skuffende kvartalsregnskab, der sendte aktien ned med 8,6 pct.