Mærsk-medarbejdere grebet i svindel

Rederigiganten oplever flere svindelsager – og det er medarbejderne, der står bag. ”Vi tager det meget seriøst,” lyder det fra Mærsk Gruppens talsmand på området.

Foto: pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

178 sager, hvor Mærsk-medarbejdere har svindlet. Det er status for 2009, som viser en markant fremgang i antallet af svindelsager i A.P-Møller-Mærsk Gruppen. I 2008 var der 124 sager, skriver Mærsk Post. Derfor skrider koncernen nu til handling for at finde og forhindre svindel begået af medarbejdere.

”Vi tager det meget seriøst. Men når det er sagt, så tror vi ikke, at svindel er udbredt i vores koncern. Vi anerkender og er klar over, at der er en risiko, og det er derfor, vi imødegår det med forhøjet opmærksomhed,” siger Kenneth Henriks, som er chef for Intern Audit i koncernen.

Læs også: 1000 milliarder sendt i skattely

I Mærsk Post understreges det, at der er flere forskellige grunde til stigningen i antallet af svindelsager. I løbet af de sidste fem år er koncernen vokset markant, hvilket har ført til proportionelt flere svindelsager. Samtidig skriver Mærsk Post, at den økonomiske nedtur har øget risikoen for medarbejdersvindel.

Den interne auditørgruppe forventer dog også, at stigningen i antallet af sager har at gøre med, at der er kommet mere effektive kontrolsystemer, og at kolleger er gode til at bruge såkaldte ”whistleblower”-ordninger og råbe vagt i gevær, hvis de har mistanke om, at en kollega er lidt for kreativ.

Det er dog langt fra kun Mærsk, der kæmper med svindel. Faktisk viser en undersøgelse foretaget af PricewaterhouseCoopers, at hver tredje virksomhed har været offer for svindel, som også kommer ind blandt en af de største problemer for virksomheder verden over i 2009.