»Mærsk Mc-Kinney Møller« igennem Storebælt

Det er 400 meter langt. Ombord kan der være 18.270 containere. Det kan sejle 42 kilometer i timen. Det er verdens største containerskib og hedder »Mærsk Mc-Kinney Møller«.

Det tiltrak mange tilskuere på land, til vand og bevæbnet med kameraer, da »Mærsk Mc-Kinney Møller« passerede Storebælt. Fotoet her er taget fra luften af en medarbejder hos IOP Marine, der har leveret dele til skibet. Fold sammen
Læs mere
Foto: IOP Marine

Tirsdag eftermddag ved 14.30-tiden bevægede »Mærsk Mc-Kinney Møller« sig for første gang under Storebæltsbroen på sin færd fra nord mod den polske havneby Gdansk.

Det er det første containerskib i Triple E-serien, som A.P. Møller - Mærsk har investeret i. Der er i alt bestilt 20 af slagsen, og det første er blevet opkaldt efter selveste skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, der døde sidste år i april.

Det er et dyrt skib, som kaptajn Jens Meinertz fører under Danmarks største bro. Hvert fartøj i Tripple-E serien koster over en milliard kroner, og der er foreløbigt lavet en aftale med værftet i Sydkorea om at bygge 20 skibe.

Det store containerskib vil igen passere det danske farvand, når det på søndag sejler fra det polske fastland mod Aarhus Havn, hvor det vil lægge til. Så der vil være endnu en mulighed for at se den nye investering.Senere kommer et kommende søsterskib til København.

Se interaktiv grafik af Maersk Lines nye skibstype Tripple-E.